Samen te gaan (of te blijven) wonen

Samenwonen is een grote stap die niet alleen praktische, maar ook belangrijke financiële en juridische veranderingen met zich meebrengt. Een samenlevingscontract is niet verplicht, maar door te gaan samenwonen raken u en uw partner in sterke mate van elkaar afhankelijk en dat kan ingrijpende gevolgen hebben als u niet vastlegt wat er gebeurt als er ooit minder goede tijden aanbreken.

Wat gebeurt er bijvoorbeeld als uw partner failliet gaat of schulden maakt? Hoe verdeelt u de inboedel van uw huis, mocht u ooit uit elkaar gaan? Ontstaat er dan recht op alimentatie? En wat gebeurt er als de ander overlijdt? Met een samenlevingscontract worden al deze zaken en meer geregeld. Bovendien geniet u met een samenlevingscontract de voordelen van een fiscaal partnerschap en kunt u hiermee een nabestaandenpensioen voor uw partner regelen bij uw overlijden. Een samenlevingscontract biedt verder hoge vrijstellingen en gunstigere tarieven voor wat betreft de erfbelasting. Een bezoekje aan de notaris loont dus beslist de moeite!

Notarispraktijk Wolthuis stelt graag een samenlevingscontract voor u op dat is toegesneden op uw persoonlijke situatie. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte met ons op via ons contactformulier of telefonisch via: 0345-615641.