Een hypotheek af te sluiten

De aankoop van een huis is een prachtige mijlpaal, maar brengt ook grote verplichtingen met zich mee. In uw hypotheek legt u zwart op wit vast hoe u uw lening aan uw financier zult terugbetalen en wat de consequenties zijn als u niet aan deze afspraken kunt voldoen. Vaak is het erg lastig om te doorzien wat deze overeenkomst precies zal betekenen voor uw dagelijks leven.

U kunt bij ons terecht voor een heldere uitleg over de overeenkomst die u aangaat met uw bank. Wij maken een correcte hypotheekakte voor u op en dragen zorg voor de betaling van de gelden. Is de bank niet uw enige geldschieter en krijgt u financiële hulp van bijvoorbeeld uw ouders? Dan stellen we bovendien een akte van schenking of lening voor u op. Zo weten alle partijen precies waar ze aan toe zijn en komt u in de toekomst niet voor onaangename verrassingen te staan.

Notarispraktijk is u graag van dienst bij het vestigen van uw hypotheek. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven of gebruik ons contactformulier voor een vrijblijvende offerte.

Lees hier het blog van mr Frederiek Wolthuis over schenkingen en leningen in familieverband